Beoordelingen

Beoordelingen

Hieronder staan de reacties van leerlingen en ouders die graag hun ervaringen met u willen delen.

Heeft u ervaring met onze werkwijze? Wij vinden het geweldig als u anderen laat weten hoe het u is bevallen. Dit kan door middel van een recensie.

26 reacties op Beoordelingen

 1. Chantal Lucas schreef:

  Via een vriendin zijn wij terecht gekomen bij Jeroen en Marieke. Onze dochter had moeite met scheikunde en wiskunde waardoor zij helaas bleef zitten in VWO 4. Haar school had er niet veel vertrouwen in dat ze met deze twee vakken in haar pakket alsnog succesvol kon zijn. Jeroen had dit vertrouwen gelukkig wel.
  Onze dochter heeft dit schooljaar bijles scheikunde van Jeroen gehad en bijles wiskunde korte tijd van Wolf en daarna digitaal van Patrick. De dikke onvoldoendes van vorig jaar werden al snel dikke voldoendes. Ze heeft het jaar fantastisch afgesloten met een 7 voor scheikunde en een 8 voor wiskunde! Super trots op dit resultaat, wat niet mogelijk was geweest zonder de bijlessen. Veel dank hiervoor!

 2. Merel schreef:

  Via ‘praktijkwijs’ in Heemskerk zijn wij bij Marieke terecht gekomen. Wij gaven bij hen aan dat onze zoon van 8 jr uitsluitend moeite heeft met een aantal praktische zaken; vooral concentreren, ordenen/methodiek toepassen en het controleren van zijn werk. Om een beeld te schetsen; we vinken een paar vakjes aan op de afdeling ADD. Heel eerlijk; Ik was er bang voor dat er “meteen weer een psycholoog op gezet zou worden” enkel en alleen omdat ons kind iets anders leert, denkt en functioneert en daardoor niet volledig binnen het klassieke malletje past. Dit gebeurde gelukkig niet, we werden verwezen naar Marieke en ze heeft ons kind goed gezien voor wie hij is, de praktische uitdagingen maar ook zijn creativiteit, inventiviteit en enthousiasme.

  Omdat Marieke ons verhaal herkende en graag eerst in zijn klas wilde kijken hoe het ging, kweekte dat al veel vertrouwen bij ons. Uiteindelijk bestaat er ondanks onze fijne leerkrachten natuurlijk geen one-size-fits-all type onderwijs en zodoende is het prettig dat Marieke onze kanjer helpt bij wat er van hem verwacht wordt en hoe hij o.a. zijn werkjes op orde en op tijd af krijgt. Een stukje zelfbewustzijn; hoe doe ik het nu, en waar gaan we naartoe werken?
  Tevens informeert ze ons en zijn leerkrachten en biedt ze handvatten, heel prettig. Ze is heel goed in het ontleden van een ‘probleem’ en vervolgens hier een passend plan op te zetten, ze neemt je vervolgens daar in mee met regelmatige updates.

  Uiteindelijk is Marieke gewoon een heel fijn mens en daar begint alles mee, nietwaar? Een persoonlijke en warme benadering, en een nuchtere kijk op het geheel. Wij zijn heel blij met jou Marieke. Dankjewel en tot snel.

 3. Bettina Pirovano schreef:

  Twee jaar geleden hebben we op een zondagochtend een kennismakingsgesprek gehad met Marieke. Haar gezin kwam ook even kennismaken. Het klikte meteen.

  Onze zoon Toby heeft extra begeleiding van Marieke gehad voor begrijpend lezen tijdens groep 7 en 8. Toby kon al heel goed lezen en vooral ook heel snel, maar tekstbegrip en hoe en waar hij het het antwoord kon vinden was een uitdaging.

  Door een veilige sfeer te creëren kwam Toby tot ontwikkeling. Marieke is een kei in het omgaan met weerstand die voorkomt uit onzekerheid; zij neemt een andere “ aanvliegroute”. Dit heeft Toby veel zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen geven. Ook de evaluatiegesprekken met ons als ouders en school hebben wij als zeer prettig ervaren.

  Toby is enorm vooruit gegaan en heeft zijn eindtoets in groep 8 ook goed gemaakt. Als ik in een cijfer zou mogen uitdrukken hoe blij wij met Marieke zijn, dan is dat een dikke 10 !!!

  Echtwaer dat meen ik.

  Bedankt voor de mooie bijdrage aan Toby zijn ontwikkeling.

  Hartelijke groet,
  Bettina Pirovano en Frank Bosman

 4. Jolanda Vellinga schreef:

  Onze dochter heeft bijles gehad voor zowel wiskunde als scheikunde. Wiskunde van Patrick en scheikunde van Jeroen.
  Tevens heeft ze van Marieke geleerd hoe je het beste kan plannen en wat goede manieren om te leren.

  Lotte ging met veel plezier naar de lessen en heeft er veel van geleerd. Alle lof voor Patrick, Jeroen en Marieke voor al hun superinzet en meedenken. Met zoveel liefde, passie en ervaring wordt hier bijles gegeven. Als het nog eens nodig is weten wij wel waar we moeten zijn.

 5. De ondersteuning van Jeroen en Marieke is voor ons van onschatbare waarde!

  5 jaar geleden is onze dochter Giulia gestart met bijles Wiskunde bij Jeroen. In de bovenbouw is de bijles overgenomen door Wolf.
  Waar op school tegen Giulia werd gezegd: ‘laat Wiskunde maar vallen want jij kan dat toch niet’, is zij vorig jaar helaas wel gezakt, maar met Wiskunde als enige voldoende voor haar examens.
  In juni moest Giulia geschiedenis herkansen. Marieke heb ik gevraagd of zij eens met Giulia kon gaan zitten voor geschiedenis. Marieke heeft Giulia in een aantal lessen zekerder gemaakt en haar op een andere manier naar de vraagstelling laten kijken. Giulia heeft gisteren gehoord dat zij geslaagd is voor de Havo.

  Onze zoon Davide wordt sinds een aantal maanden ondersteund door Marieke bij (begrijpend) lezen en volgens Davide bij alles. Davide gaat na de zomervakantie naar het Vonk college en zal dan ook ondersteund worden door Marieke bij wat er nodig is. Volgens Davide is Marieke de liefste.

  Jeroen & Marieke, enorm bedankt voor wat jullie allemaal voor onze kinderen hebben gedaan!
  Geniet van de vakantie. Groetjes, Alessandro, Debby, Giulia en Davide

 6. Bart Stolp schreef:

  Onze ervaring met Marieke is heel erg positief.

  Door het overlijden van zijn moeder zat eind groep 7 onze zoon Jesse niet echt lekker in zijn vel, hij had moeite om op school zich te concentreren, had weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld van zichzelf.

  Na zoeken op internet zijn wij bij Jeroen en Marieke uitgekomen.

  Het eerste contact voelde al heel goed en wij besloten een traject aan te gaan voor het komende schooljaar.

  Elke maandag ging Jesse naar Marieke voor bijles, daarnaast heeft ze gewerkt aan zijn zelfvertrouwen en eigenwaarde.
  De invloed die Marieke op Jesse heeft gehad is heel erg positief.

  Van onzeker naar zeker, van geen vertrouwen naar zelfvertrouwen, van negatief over dingen denken naar positief over dingen denken.

  Daar zijn wij heel dankbaar voor.

  Beste Marieke, bedankt voor je hulp.

  Groetjes Bart en Ilse

 7. Maud tiebie schreef:

  Hallo Marieke,
  Mijn ouders en ik willen jou nog heel erg bedanken voor jou toegevoegde waarde aan het behalen van mijn diploma Havo. Met maar 2 bijlessen Nederlands heb jij een grote bijdrage geleverd. Nogmaals super bedankt.
  Met vriendelijke groeten,
  Maud Tiebie

 8. Misha Lier schreef:

  Mijn ervaringen met Echtwaer bijles zijn uitstekend. Als ouders hadden wij behoefte om inzicht te krijgen in het kennisniveau van onze dochter. Na mijn eerste contact werd ik al snel gebeld door Marieke. Tijdens de les werd de kennis van onze dochter geïnventariseerd, zijn oefeningen en andere tools toegepast waar wij en onze dochter veel aan hadden. Marieke is kundig en weet de stof goed over te brengen. Echtwaer is zeker een aanrader. Mocht mijn dochter in de toekomst nog ergens hulp bij nodig hebben, komen we zeker terug!

 9. Edwin en Jennifer schreef:

  Begin dit jaar is bij onze dochter (9 jaar, groep 5) ernstige enkelvoudige dyslexie gediagnosticeerd, eindelijk was duidelijk waar het probleem in zat. Ze had inmiddels in de afgelopen jaren een behoorlijke achterstand opgelopen m.b.t. taal-, spelling- en rekenen. Omdat er momenteel een (nog) flinke wachttijd is voor de externe dyslexiebegeleiding, hebben we voor ’the time being’ gezocht naar een alternatief om onze dochter niet stil te laten staan in haar ontwikkeling. Op advies van Praktijk Wijs in Heemskerk kwamen we bij Marieke terecht. Dat was een schot in de roos!

  Marieke heeft in de afgelopen maanden onze dochter trucjes en handige weetjes geleerd op rekengebied, waardoor ze nu zekerder in de klas haar rekenopdrachten kan uitvoeren. Ook is het niveau in de klas iets verlaagd, waardoor ze weer met een glimlach en in haar eigen tempo haar rekentaken kan uitvoeren. We hebben de rekensessies bij Marieke inmiddels afgerond en zijn elders weer verder gegaan voor het taal- en spellingsdeel. Grote veranderingen beginnen met kleine stapjes!

  Beste Marieke, heel erg bedankt voor je prettige ondersteuning en geduld, het heeft onze dochter enorm geholpen! Ook hebben wij als ouders het contact met jou en jouw manier van terugkoppelen als zeer prettig ervaren!

 10. Martijn schreef:

  “Dan kan je lekker met je handen werken”, werd ons tijdens het voorlopig advies medegedeeld. En kader is wat ons betreft gewoon prima, maar met zijn handen werken zagen wij niet zo snel gebeuren. Verder is onze zoon zo veel verder dan dat wij waren op zijn leeftijd. Wij hadden gewoon 100% het vertrouwen dat er meer in zat. Meteen hadden we actie ondernomen, minder gamen en ondersteuning tijdens het huiswerk en zelf lesgeven (tijdens de corona periode). Al snel werd ons duidelijk dat lesgeven een vak is en dat we het beter extern konden zoeken als we een gezonde en leuke relatie wilden houden met onze zoon.

  Het verbaasde ons dat we dit in ons eigen dorp konden vinden. Na een prettig kennismakinggesprek voelde het goed voor zowel onze zoon als ons. Marieke heeft met hem de basis weer doorgenomen en hem weer zelfvertrouwen gegeven. Later gaf onzer zoon toe dat hij een tijd het gevoel had dat hij het niet kon, dat is juist door de aanpak van Marieke weggenomen. Uiteindelijk is hij met mavo/havo advies naar de middelbare school gegaan. En in zijn eerste jaar wordt er opgemerkt dat hij mogelijk meer kan. Op dit moment wordt er gewerkt om hem VWO-stof aan te bieden.

  Uiteindelijk heeft hij het natuurlijk zelf gedaan, maar zonder de hulp van Marieke was dat niet gelukt. Marieke, heel veel dank hiervoor!

 11. Sabrina Thijs schreef:

  De bijlessen bij Marieke heeft een ongelofelijk positieve invloed gehad op onze dochter. Naast de cognitieve vaardigheden die Marieke met haar oefent, geeft zij haar een ontzettend goed en vertrouwd gevoel, een plek waar ze zichzelf kan zijn en zich kwetsbaar durft op te stellen.
  Mede op advies van Marieke en Jeroen hebben wij de keuze gemaakt onze dochter te laten wisselen van basisschool (nog in groep 7). Dat is een keuze die je niet gemakkelijk maakt, omdat het dan toch nog maar van zo’n korte duur is.
  Zij zit nu in een andere omgeving, een nieuwe start met een geheel andere sfeer.
  Wij zijn ontzettend blij dat wij Marieke en haar gezin hebben leren kennen ❤️

 12. Gijs schreef:

  Ik had altijd heel erge problemen met stress. Ik heb dat sinds de brugklas gehad, maar toen ik eind havo 5 hulp kreeg bij mijn stress van Marieke, ging het opeens helemaal goed. Ik had mijn hele eindexamen amper stress en kwam er toen achter dat ik streste voor niks. Ik ben Jeroen ook dankbaar, want die had me ook geholpen bij scheikunde en toen ging dat ook steeds beter.

 13. Monica Grevenstuk schreef:

  Voor de laatste maanden van zijn examenjaar Havo kon mijn zoon Brian wat extra ondersteuning wiskunde gebruiken. We werden snel door Jeroen en Marieke uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Jeroen en Marieke hebben heel vlot bijles-topper Patrick gematched aan Brian. Het klikte erg goed en Brian ging met plezier naar de bijlessen van Patrick. Hij heeft in enkele maanden Brian goed op weg geholpen met de knelpunten voor zijn eindexamen. Met als prachtig eindresultaat een mooie Havo diploma op zak!

  @Jeroen en Marieke superbedankt voor jullie meedenken, ondersteuning en support!

 14. Inge Frantsen schreef:

  Onze dochter heeft bijles gehad bij Marieke en Jeroen. Heeft leren leren en plannen. Zonder hun hulp had ze dit niet gered. Echt een aanrader voor bijles!!

 15. Wouter Stellingwerf schreef:

  Gedurende 4 en 5 havo heb ik bijles gehad bij echtwaer van Marieke.
  Marieke heeft mij geleerd overzicht te krijgen in het leren en heeft mij geholpen met het plannen.
  Vooral voor het vak Nederlands kreeg ik hulp, maar ik kon ook met allerlei andere vragen van verschillende vakken bij haar terecht. Ik ging er altijd met veel plezier naar toe en kreeg echt het gevoel dat ik stappen heb gemaakt.
  Door alle hulp heb ik nu een heel mooie eindlijst. Als ik in de toekomst nog hulp nodig heb zal ik zeker terug komen.

 16. Ruben Brandjes schreef:

  De afgelopen 2 jaar heb ik bij echtwaer bijles gehad. In 4 havo Nederlands van Marieke en in 5 havo scheikunde van Jeroen. Beide periodes waren leerzaam en hebben me goed geholpen. In 4 havo is een goede basis gelegd voor het vak Nederlands. Ik haalde direct goed resultaat. Een eindcijfer 7 in 4 havo. Door de gelegde basis door de bijlessen, heb ik mij in het examenjaar niet druk gemaakt of ik het vak Nederlands zou halen. Scheikunde vond ik zelf erg lastig. Na een jaar lang zonder voldoendes ben ik teruggekomen bij echtwaer voor bijles scheikunde. Na bijna blijven zitten op scheikunde heb ik nu een voldoende gehaald op mijn eindlijst. Een prestatie waar ik heel trots op ben en nooit had gehaald zonder de goede bijles.

 17. Sven v Lingen schreef:

  Met dank aan Jeroen en Marieke heeft onze zoon zijn Wiskunde goed onder de knie gekregen. Super bedankt voor jullie hulp en een echte aanrader.

 18. Mirko schreef:

  Marieke en Jeroen hebben onze zoon geholpen met het verbeteren van zijn concentratie vermogen en zijn zelfvertrouwen te vergroten. Door de 1 op 1 aandacht van Marieke en haar positieve benadering heeft hij een goed basis opgebouwd om naar het VO te gaan.
  Bedankt voor de goede hulp.

 19. Jacqueline van As schreef:

  Mede dankzij de hulp van Jeroen en Marieke heeft onze zoon afgelopen schooljaar zijn diploma gehaald. Wat een kanjers zijn het! Hij kon met al zijn vragen bij hen terecht en werd er super goed geholpen. Het gaf hem zelfvertrouwen en hij ging er altijd met veel plezier naartoe. Omdat ook onze dochter les heeft gehad van Marieke was het bijzonder om te zien hoe zij om wist te gaan met de verschillende karakters van onze kinderen. Beide kinderen hebben de bijlessen als zeer prettig ervaren. Een echte aanrader!

 20. Brigitte schreef:

  Mijn dochter en zoon hebben bijles gehad en wij zijn als ouders zeer tevreden!
  Zou het iedereen aanraden met een achterstand of voor extra begeleiding.

 21. Dewi van As schreef:

  Ik heb heel veel aan de bijlessen van Marieke gehad. Zo heeft ze mij o.a. geleerd hoe om te gaan met mijn faalangst, het begrijpen van teksten en het goed plannen. Ook vond ik het heel bijzonder hoe Marieke altijd weer de vinger op de zere plek wist te leggen. Heb de bijlessen als heel fijn ervaren en ging er nooit met tegenzin naartoe. Als ik in de toekomst weer hulp nodig heb zal ik zeker weer bij haar terugkomen!

  • Saskia schreef:

   Jeroen en Marieke hebben onze zoon goed geholpen met wiskunde. Ze gaven ook goed feedback aan ons als ouders en ook of er extra les gegeven moest worden om enige hiaten bij wiskunde op te lossen. Top gedaan!

 22. Jacqueline van As schreef:

  De ervaring die wij als ouders hebben met Echtwaer begeleiding kunnen wij in een woord beschrijven: TOP!
  Voor zowel bijles als examentraining als voor het omgaan met faalangst konden wij bij Jeroen en Marieke terecht. Ook de terugkoppeling naar ons toe hebben wij als zeer prettig ervaren. Onze dochter ging er altijd met enorm veel plezier naar toe en kwam na de sessie altijd met een goed gevoel weer thuis. Mede dankzij de hulp van deze twee fantastische mensen heeft ze haar HAVO diploma weten te halen!
  Een absolute aanrader voor iedereen!

 23. Brenda Maij schreef:

  Mijn zoon Max had het advies VMBO kader gekregen maar aldaar gingen zijn schoolprestaties zo snel vooruit dat hij nadat jaar naar twee HAVO mocht.
  Aangezien er in zijn vak Nederlands steeds een negatief resultaat kwam daar het niveau hoger was dan hij eerder had gehad wat ook voor faalangst zorgden besloten we hulp in te schakelen. Zo kwamen we uit op het studiecentrum Uitgeest.
  De ondersteuning en lessen werken zo goed aanvullend op zijn schoolwerk en geeft hem een extra support. Hij heeft er zoveel geleerd en we zijn heel dankbaar met deze keus die al zoveel gebracht heeft!

  Echt super!

 24. Wessel schreef:

  Het Studie Centrum in Uitgeest beschikt over veel kwaliteit. Voor mijn propedeuse moest ik nog één tentamen halen en dat was Nederlands. Om mijn tentamen te halen heb ik bijles genomen bij het Studie Centrum in Uitgeest. Marieke heeft mij heel erg geholpen met de theorie. Uiteindelijk had ik een 7,3 gehaald voor mijn tentamen Nederlands waardoor ik mijn propedeuse had behaald. Dit heb ik te danken aan de bijlessen.

  Nogmaals ontzettend bedankt!

  • Carlijn schreef:

   Ik heb een jaar bijles gehad van Marieke. Specifiek voor begrijpend lezen, voor mijn examen heb ik een 8 gehaald. Te danken aan Marieke. Ik heb veel baat gehad bij de lessen van haar, daarnaast kan je ook met andere dingen bij haar komen. Ze heeft mij onwijs met dingen geholpen, niet alleen school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *